Σαμαράς: Με την Ελλάδα δεν παίζεις ζάρια και πόκερ

από PRESS

THE INSIDER

Την ανάγκη μιας ισχυρής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου.  «Ο τόπος έχει ανάγκη κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα κάνει το παν για να υπάρξει κυβέρνηση, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την παραμονή στο ευρώ.

Ερωτηθείς εξάλλου για τη θέση του πρωθυπουργού και το αν θα πρέπει να ηγηθεί της νέας κυβένησης ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής: «Δεν θα γυρίσω την πλάτη μου στο λαό… Τη Δευτέρα θα είναι γολγοθάς η θέση του πρωθυπουργού και τελικά -διερωτήθηκε- γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός;».

Αναφερόμενος στην επομένη των εκλογών και στον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να χειριστεί τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, σημείωσε ότι πιστεύει πως υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων με πολλούς.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα πάντα είναι αγεφύρωτα. Δεν πρέπει να έχουμε ξανά εκλογές. Πρέπει να βρεθούν σημεία σύγκλισης. Πρέπει ο λαός να αποφασίσει για την ψήφο του και να αποφασίσει αν θα δώσει το δικαίωμα να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι έχει θέσει δυο ελάχιστους όρους για συνεργασία με οποιονδήποτε, την παραμονή στο ευρώ και την ανάγκη τροποποίησης του προγράμματος.

Εξάλλου, υπογραμμίζοντας πως η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε πως «με την Ελλάδα δεν παίζεις ζάρια και πόκερ». «Εμείς λέμε ότι θέλουμε ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση» και αυτό, τόνισε, «είναι ο δρόμος της ευθύνης», την ώρα που όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μονομερή καταγγελία, εν γνώσει του ότι οδηγεί σε ρήξη και εκτός ευρώ.

Στο σημείο αυτό, υποστήριξε ότι δυνάμεις στην Ευρώπη θέλουν να γίνει η Ελλάδα το «μαύρο πρόβατο», «να βγει από τη στάνη και το φάνε οι λύκοι προς παραδειγματισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το θέμα για μας είναι θέσεις εργασίας κυρίως, μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ με σταθερή κυβέρνηση», επισήμανε σε άλλο σημείο και εκτίμησε μέσα από συμμαχίες με χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά και φιλίες με συγκεκριμένα πρόσωπα σε αυτές τις χώρες, μπορούμε να κερδίσουμε από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αλλάζει.

Η Ευρώπη αλλάζει και πλέον, ισχυρίστηκε, δίνεται ευκαιρία στην Ελλάδα να δει τη δική της επαναδιαπραγμάτευση μέσα από αυτή την αλλαγή.

Σκιαγραφόντας τις διαφορές του κόμματός του με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «είναι κοστολογημένο και είναι κοστολογημένο σε ευρώ, όταν άλλα προγράμματα είναι θεωρητικά κοστολογημένα σε ευρώ αλλά στην πραγματικότητα θα είναι σε δραχμές αν το κάνουν».

«Το ποσό που απαιτεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 45 δισ. ευρώ, που θα τα βρει;» διερωτήθηκε σε άλλη αναφορά του.

Κατηγόρησε ακόμη το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει σχέδιο, ότι δεν έχει κάτι το συγκεκριμένο να προτείνει, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «οικονομικά για κόμικς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το πρόγραμμα «Ήλιος» το fast track και άλλες επενδύσεις, σημείωσε, χαρακτηρίζοντας περίεργη αυτή τη στάση και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο, δεν φέρνει τίποτα νέο, το μόνο νέο που έχει πει είναι ότι θα είμαστε εκτός Ευρώπης -θανατηφόρο νέο- και οι δηλώσεις Αμυρά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα, ανέφερε ότι «καλά έκανε και δεν μίλησε για plan b γιατί ο λαός δεν θέλει να τ΄ακούσει αυτά, ο λαός θέλει κοστολογημένα πράγματα».

«Δεν θέλει να μιλήσει για plan b για να μην το μάθει ο αντίπαλος. Καλά, δεν θέλει να το πει για να το μάθει ο λαός;», διερωτήθηκε.

Η ΝΔ δεν θέλει με τίποτε να διχάσει, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν δέχομαι όμως το παλιό να θέλει να φορέσει τη μάσκα του νέου και εμείς να μην αντιδρούμε».

«Το να λες ότι θα αφοπλίσεις την Αστυνομία δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό είναι ανόητο», παρατήρησε και σημείωσε πως οι διαχωρισμοί είναι σήμερα μεταξύ του ορθού και του λογικού και του παράλογου και του ανεύθυνου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν χωρίς να απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση, εστίασε στην ανάγκη ανάπτυξης του τουρισμού, στη στήριξη της γεωργίας και στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Ειδικά για την ανάπτυξη του τουρισμού, ο κ. Σαμαράς έθεσε ως προϋπόθεση την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και συνέχισε με το εξής σχόλιο: «Στο κράτος θα κρατήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν θέλουμε να διώξουμε κανέναν.

Πρέπει κι ο δημόσιος υπάλληλος να καταλάβει ότι δεν μας παίρνει πλέον να χρειάζεσαι 63 υπογραφές για μια επένδυση στο Καστελόριζο». «Θεωρώ πρώτο εχθρό του έθνους τη γραφειοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αναφορά του για την ανεργία, επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους. Παράλληλα, εστίασε στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και επανήλθε στα περί καταπολέμησης της γραφειοκρατία.

«Πρέπει ο νους μας να είναι συνεχώς στις επενδύσεις, οι επενδύσεις είναι το καινούριο μεγάλο ζητούμενο, να βρεθούν επενδυτές, αλλά για να βρεθούν πρέπει το κράτος να είναι σοβαρό», τόνισε.

 

 

 

Σχολιάστε