Ο εξοπλισμός Nikon θα χρησιμοποιηθεί από το Ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

από PRESS

Νέες παραγγελίες για τις ψηφιακές μηχανές SLR Nikon D3S and D3X καθώς και για φακούς NIKKOR

Η Nikon Corporation (δια στόματος του Προέδρου Michio Kariya) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η S.P. Korolev Rocket και η Space Corporation Energia, γενικός εργολάβος της Russian Federal Space Agency για το πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), παράγγειλαν μία Nikon D3S και δύο Nikon D3X ψηφιακές SLR μηχανές, τέσσερις φακούς συμπεριλαμβανομένου του AF-S NIKKOR 400mm f/2.8G ED VR, λογισμικά και ποικίλλα εξαρτήματα. Ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στον ISS με το διαστημικό σκάφος Soyuz TMA-19, που ξεκίνησε από το Baikonur Cosmodrome στις 16 Ιουνίου 2010.Δεν έχει γίνει καμία ειδική προσαρμογή σε αυτά τα προϊόντα. Θα είναι ίδια με αυτά που διατίθενται στους τελικούς χρήστες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία των D3S, D3X και των φακών NIKKOR.

Ο νέος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί μαζί με τις SLR φωτογραφικές μηχανές, όπως η αναλογική SLR μηχανή Nikon F5, η ψηφιακή SLR μηχανή Nikon D2XS και μια ποικιλία φακών NIKKOR που χρησιμοποιούνται ήδη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τους Ρώσους κοσμοναύτες.

Ο Nikolay Cherlenyak, διευθυντής του προγράμματος ISS για την Energia, σχολιάζει για την παραγγελία:

«Η ενσωμάτωση του φωτογραφικού εξοπλισμού Nikon στην εξερεύνηση του διαστήματος έχει μακρά ιστορία και ξεκινά από τη στιγμή που πρωτοτέθηκε το ερώτημα της διεξαγωγής φωτογραφικής έρευνας σε τροχιά.

Τότε, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο διάστημα οι αναλογικές φωτογραφικές μηχανές Nikon και οι φακοί NIKKOR, προϊόντα γνωστά για την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους, που χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και στο σταθμό «Mir».

Από τότε, η σειρά του φωτογραφικού εξοπλισμού έχει συχνά ενισχυθεί με νέα προϊόντα και βελτιωμένες τεχνολογίες από την εταιρεία Nikon. Τώρα, με τα τελευταία μοντέλα ψηφιακών μηχανών Nikon D3S και D3X, η φωτογράφηση στο διάστημα θα φτάσει σε ένα νέο επίπεδο, με αποτελέσματα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανέφικτα.»

Εδώ και πολλά χρόνια, η Nikon συμβάλλει στη μελέτη του διαστήματος, με την ανάπτυξη και κατασκευή προηγμένων και εξαιρετικά ανθεκτικών φωτογραφικών μηχανών καθώς και φακών NIKKOR που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις οπτικές τεχνολογίες της Nikon και για τους οποίους η παραγωγή έχει ξεπεράσει τις πενήντα εκατομμύρια μονάδες.

Το 2009, η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των Η.Π.Α. (NASA) παράγγειλε έντεκα ψηφιακές SLR φωτογραφικές μηχανές D3S και επτά φακούς AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2,8G ED για φωτογραφική τεκμηρίωση των δραστηριοτήτων στο διαστημικό λεωφορείο και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ωστόσο, το διάστημα δεν είναι το μόνο περιβάλλον με ακραίες συνθήκες όπου χρησιμοποιείται εξοπλισμός της Nikon. Η Nikon παρέχει «επίσημα» τον εξοπλισμό παρακολούθησης για την εξερεύνηση της Ανταρκτικής.

Ο εξοπλισμός της Nikon χρησιμοποιείται για την παρατήρηση και την έρευνα αυτών των ελάχιστα εξερευνημένων περιοχών χάρη στην ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τις διακεκριμένες τεχνικές δυνατότητες που αντεπεξέρχονται ακόμη και στις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.

• Προϊόντα Nikon που παραγγέλθηκαν

D3X, D3S

AF-S NIKKOR 400mm f/2.8G ED VR, AF-S NIKKOR 600mm f/4G ED VR

SB-900

AF-S Teleconverter TC-20E III, AF-S Teleconverter TC-17E II, AF-S Teleconverter TC-14E II

Capture NX2, Camera Control Pro 2

• Προϊόντα Nikon που χρησιμοποιούνται ήδη από το Ρώσικο Τμήμα του ISS

D2X, D200, D3X

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: