Η Symantec Αποκτά το Τμήμα Ασφάλειας της VeriSign

από PRESS

Αποκαθιστώντας την online αξιοπιστία μέσω καθολικής υιοθέτησης της identity-based ασφάλειας, η Symantec προχωρά σε ένα νέο όραμα για την πληροφορική

Η εταιρία Symantec Corp. (σύμβολο στο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την απόκτηση του τομέα identity και authentication της VeriSign (σύμβολο στο Nasdaq: VRSN), το οποίο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Secure Sockets Layer (SSL) Certificate Services, Public Key Infrastructure (PKI) Services, VeriSign Trust Services και την υπηρεσία VeriSign Identity Protection (VIP) Authentication Service.

Ο συνδυασμός των προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας της VeriSign και η αναγνώριση ως το πιο έμπιστο brand για online συναλλαγές μαζί με τις κορυφαίες λύσεις ασφαλείας της Symantec και το δίκτυο ευρείας διανομής, θα προσδώσουν στη Symantec την δυνατότητα να ολοκληρώσει το όραμά της για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν απλή και ασφαλή πρόσβαση στις πληροφορίες τους από οπουδήποτε.

“Με την ανωνυμία του διαδικτύου και το εξελισσόμενο τοπίο των απειλών, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των συναλλαγών, των πληροφοριών και των identities όσο βρίσκονται online.

Την ίδια στιγμή, η προσωπική και επαγγελματική ζωή των ατόμων συγκλίνει και επιθυμούν να χρησιμοποιούν τις διάφορες ψηφιακές τους συσκευές για να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία απ’ όπου και αν βρίσκονται, χωρίς να θυσιάζουν την ιδιωτικότητά τους,” είπε ο κ. Enrique Salem, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec.

“Η πληροφορική αντιμετωπίζει την πρόκληση να παρέχει στους χρήστες την απαραίτητη πρόσβαση, ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλίσει ότι τα εταιρικά δεδομένα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Πιστεύουμε ότι η λύση σε αυτό το δίλημμα βρίσκεται στην παρουσία της identity-based ασφάλειας.

Με τα συνδυαστικά προϊόντα και το εύρος των λύσεων των Symantec και VeriSign, θα οδηγήσουμε την υιοθέτηση του identity security ως το μόνο μέσο για την παροχή απλής και ασφαλούς πρόσβασης σε κάθε πληροφορία από οπουδήποτε, αποτρέποντας το identity fraud και καθιστώντας την online εμπειρία πιο φιλική προς τον χρήστη και χωρίς άγχος.”

Ανάμεσα στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται η απόκτηση συγκεκριμένων τομέων της VeriSign από την Symantec συμπεριλαμβανομένου πλειοψηφικού πακέτου της VeriSign Japan, με τιμή αγοράς 1.28 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά. Η συμφωνία υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τριμήνου που λήγει τον Σεπτέμβριο.

Δημιουργώντας ένα Νέο Όραμα στην Πληροφορική

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Symantec θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν το identity security σε ένα συνολικό πλαίσιο, έτσι ώστε η πληροφορική να μπορεί με ασφάλεια και εμπιστευτικότητα να υιοθετήσει νέα υπολογιστικά μοντέλα, από το cloud computing έως την κοινωνική δικτύωση και την φορητότητα, υποσχόμενη λειτουργική επάρκεια και ελευθερία επιλογών για τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Το πλαίσιο αυτό βασίζεται σε πέντε επιτακτικά σημεία που η Symantec θεωρεί ως τμήμα του νέου οράματος της για την πληροφορική και περιλαμβάνει τα εξής:

· Identity ασφάλεια: αποδεικνύει ότι πράγματι τα άτομα και οι ιστοσελίδες είναι ότι ισχυρίζονται

· Ασφάλεια σε φορητές και άλλες συσκευές: διασφαλίζει τις φορητές και λοιπές συσκευές καθώς και τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτές

· Προστασία της πληροφορίας: προστασία της πληροφορίας από απώλεια, απειλές, κλοπή και κακή χρήση, διασφαλίζοντας την δυνατότητα ανάκτησης της πληροφορίας

· Περιεχόμενο και σχετικότητα: προσφορά της πληροφορίας που είναι σχετική στα άτομα ανάλογα με τα προσωπικά τους ή επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα

· Ασφάλεια στο Cloud: διασφάλιση της ασφαλούς παροχής εφαρμογών και πληροφοριών σε public και private clouds

Ευκολία στη χρήση, ταχύτητα στην προσφορά και προτεραιότητες που αφορούν τον εκάστοτε χρήστη είναι τα νέα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το σημερινό περιβάλλον εργασίας.

Τα στελέχη των οποίων η προσωπική και επαγγελματική ζωή συγκλίνει στο περιβάλλον των ψηφιακών τους συσκευών αναμένουν την ελευθερία να εργάζονται από οποιοδήποτε σημείο χρησιμοποιώντας τις συσκευές τους και διάφορες εφαρμογές, να μπορούν να συνεργάζονται στα sites κοινωνικής δικτύωσης και να εργάζονται αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα να ζουν τις ‘δικτυωμένες’ ζωές τους.

Τα τμήματα πληροφορικής αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των χρηστών για απλές, ασφαλείς και προσιτές λύσεις. Το Cloud computing μπορεί να παρέχει στιγμιαία κλιμάκωση και προσφορά εφαρμογών, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τις υπηρεσίες από το cloud αντί να αναπτύσσουν εφαρμογές στα συστήματα.

Η identity-based ασφάλεια δίνει στο ΙΤ την διαβεβαίωση ότι η πληροφορία κινείται εντός και εκτός του cloud και είναι πάντα προστατευμένη – σε κάθε συσκευή και ανάμεσα στο δίκτυο και στις συσκευές που ελέγχουν και σε εκείνες που δεν ελέγχουν.

Τα identity drives του χρήστη ορίζουν σε ποιες πληροφορίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και πως μπορούν αυτές να χρησιμοποιηθούν και να μοιραστούν, ανεξάρτητα τη συσκευή ή την εφαρμογή.

Δημιουργία Συναλλαγών Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης Online

Οι υπηρεσίες VeriSign’s SSL Certificate Services παρέχουν στους χρήστες την διαβεβαίωση ότι οι ιστοσελίδες με τις οποίες κάνουν συναλλαγές είναι νόμιμες και ασφαλείς και ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες παραμένουν ασφαλείς όταν τις μοιράζονται με αυτή την ιστοσελίδα.

Η διακριτική ένδειξη VeriSign check υποδηλώνει την αυθεντικότητα των ιστοσελίδων που οι χρήστες επισκέπτονται και διασφαλίζει ότι κάθε ευαίσθητη πληροφορία που μοιράζονται με αυτό το site θα είναι encrypted καθόλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο web servers που κάνουν χρήση των VeriSign SSL certificates και μία υποδομή που επεξεργάζεται περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια certificate checks καθημερινά, η VeriSign κατέχει ηγετικό μερίδιο στην αγορά SSL. Η απευθυνόμενη αγορά για το κομμάτι server και user authentication εκτιμάται ότι θα φθάσει το ποσό του 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2013.

Το portfolio των λύσεων και υπηρεσιών που κατέχει η Symantec μαζί με τις λύσεις της VeriSign παρέχουν ένα μέγεθος και εύρος τεχνολογιών που καθιστούν την ασφάλεια που βασίζεται στο identity της πληροφορίας καθολικό φαινόμενο και μέρος μίας ολοκληρωμένης λύσης ασφάλειας. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες VeriSign’s SSL Certificate Services με τις λύσεις Symantec Critical System Protection ή Protection Suite for Servers, η Symantec θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στους web server που διαθέτουν, παρέχοντας στους χρήστες την απαραίτητη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση για να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους online.

H VeriSign βοηθά τους οργανισμούς να πιστοποιήσουν την ταυτότητα των χρηστών μέσω της υπηρεσίας VeriSign Identity Protection (VIP) user authentication, που συμπληρώνει τις υπάρχουσες δυνατότητες Identity Safe που υπάρχουν στα προϊόντα Norton. Η υπηρεσία που βασίζεται στο cloud βοηθά τις επιχειρήσεις να διενεργούν δραστηριότητες online, να επιβεβαιώνουν τις ταυτότητες των πελατών, συνεργατών και υπαλλήλων τους μέσω ψηφιακών πιστοποιητικών που ανήκουν στους χρήστες μέσω κάρτας, κουπονιού ή άλλης συσκευής όπως κινητό τηλέφωνο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παρέχουν πρόσβαση των πληροφοριών μόνο σε νόμιμους χρήστες. Η VeriSign έχει ήδη εκδώσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια VIP credentials σε ιδιώτες και έχει ένα δίκτυο εκατοντάδων συνεργατών.

Μέσω του παγκόσμιου δικτύου διανομής της Symantec και την εφαρμογή των λύσεων της σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο συστήματα- συμπεριλαμβανομένων συσκευές τελικών χρηστών όπως laptops, desktops και smart devices, καθώς και σε servers – η εταιρία έχει παρουσία στο identity security μέσω των ψηφιακών πιστοποιητικών για ιδιώτες και εταιρίες. Αυτό αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την δημιουργία αμοιβαίως εμπιστευτικών συναλλαγών online. Οι συνεργάτες έχουν επιπλέον κίνητρο να γίνουν μέλη του VIP δικτύου, εάν τα user certificates διανεμηθούν ευρέως. Περισσότεροι συνεργάτες στο δίκτυο έχει ως αποτέλεσμα μία πιο ασφαλής και άνετη εμπειρία για τους πελάτες που κινούνται στα συγκεκριμένα sites. Τα συνεργαζόμενα μέλη επωφελούνται επίσης, αφού γνωρίζουν ότι οι πελάτες τους είναι αξιόπιστοι και μπορούν να συνδιαλλάσσονται με ασφάλεια μαζί τους.

Η Symantec μπορεί να επεκτείνει το VIP ecosystem ενσωματώνοντας τα user certificates στα καταναλωτικά της προϊόντα Norton προσφέροντας ένα κανάλι μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ασφαλείς ταυτότητες, οι οποίες θα μπορούν μετά να αυθεντικοποιηθούν όταν διενεργούνται online συναλλαγές. Επιπρόσθετα, ο συνδυασμός των δυνατοτήτων αρχειοθέτησης της πληροφορίας στις λύσεις Data Loss Prevention solutions και Data Insight technology μαζί με τις υπηρεσίες identity security της VeriSign , θα επιτρέψουν στην εταιρία να βοηθήσει τους πελάτες να διασφαλίσουν ότι μόνο πιστοποιημένοι χρήστες έχουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη πληροφορία.

Δηλώνοντας την Εμπιστοσύνη Online

Η διακριτική ένδειξη VeriSign check αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο online εμπιστοσύνης για περισσότερα από 175 εκατομμύρια impression κάθε μέρα σε περισσότερες από 90.000 ιστοσελίδες σε 160 χώρες. Οι λύσεις ασφάλειας της Symantec και οι σουίτες Norton προστατεύουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια συστήματα και χρήστες ανά τον κόσμο. Με την προσθήκη των υπηρεσιών ασφαλείας της VeriSign, η Symantec θα γίνει η κορυφαία πηγή παροχής online εμπιστοσύνης. Με το τέλος της εξαγοράς, η Symantec σκοπεύει να ενσωματώσει τη διακριτική ένδειξη VeriSign check σε ένα νέο λογότυπο της Symantec που θα μεταφέρει στους χρήστες την πεποίθηση ότι είναι ασφαλές να επικοινωνούν, να συναλλάσσονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες online.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι υπηρεσίες της VeriSign θα ενισχύσουν το portfolio της Symantec επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://go.symantec.com/verisign.

Σχολιάστε