Συνάντηση ΟΠΑΠ με κανάλια για βία-χρηματοδότηση

από PRESS

Αναδημοσίευση απο το δικτυακό τόπο της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15460&subid=2&pubid=27451145

Το θέμα της βίας που εκδηλώνεται στα γήπεδα από τους φανατικούς οπαδούς των ΠΑΕ και κατ’ επέκταση της υποβάθμισης του ποδοσφαιρικού προϊόντος, το οποίο μεταδίδεται τηλεοπτικώς, τέθηκε κατά τη συνάντηση ου είχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Χάρης Σταματόπουλος και Ιωάννης Σπανουδάκης, με τη διοίκηση τεσσάρων τηλεοπτικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα: τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γ. Γαμπρίτσο, τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΪ, Γ.Αλαφούζο και Χρ. Παναγόπουλο, τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Forthnet, Π.Τζωρτζάκη και Π.Παπαδόπουλο, καθώς και τον γενικό διευθυντή του ΑNT1TV, Γεώργιο Λεβέντη.

Παρών κατά τη συνάντηση ήταν και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ και Σύμβουλος Διοίκησης, Γ. Κυριακός. Κατά τη συζήτηση, κατέστη σαφές εκ μέρους της διοίκησης της ΟΠΑΠ ότι «η εταιρεία θα εμμείνει στην απόφαση αναστολής καταβολής των χρημάτων που προβλέπονται από τη σύμβαση με τη Super League, εφόσον δεν διασφαλίζεται ότι θα σταματήσουν τα γήπεδα να γίνονται θέατρο βίαιων γεγονότων.

Εξάλλου απόφαση της ΟΠΑΠ είναι να επαναδιαπραγματευθεί την υπάρχουσα σύμβαση, εφόσον δεν ληφθούν νέα, αυστηρότερα και, κυρίως, εφαρμοζόμενα μέτρα για την πάταξη των επεισοδίων κατά τους αγώνες, θέτοντας ως πρόσθετο όρο σε κάθε συμφωνία τη “ρήτρα βίας”».

Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν, μέσα στο πλαίσιο των συμβάσεων που συνάπτουν με τη Super League, τις ομάδες ή τις άλλες αρχές διοργάνωσης αθλητικών πρωταθλημάτων, να συνδράμουν την προσπάθεια της ΟΠΑΠ και της πολιτείας, ώστε να πάψουν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Τέλος, όπως συμφωνήθηκε, η συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, η οποία εγκαινιάστηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και τηλεοπτικών επιχειρήσεων, θα συνεχιστεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: