Αφησαν τον Μαζιώτη χωρίς παρακολούθηση

από PRESS

Aναδημοσίευση απο το δικτυακό τόπο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=298430&dt=14/04/2010

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ | Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χωρίς παρακολούθηση ή άλλου είδους επιτήρηση είχαν για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο τον Ν. Μαζιώτη οι διωκτικές αρχές, παρά το βεβαρημένο παρελθόν του αλλά και τη βεβαιότητα που εξέφραζαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως έχει επιστρέψει στην ενεργό τρομοκρατική δράση.

Ο Μαζιώτης είχε τεθεί σε μόνιμη παρακολούθηση από την ΕΥΠ από το 2003, μετά την έκτιση της ποινής του για την τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία που βρήκε η νέα κυβέρνηση όταν παρέλαβε την υπηρεσία από τους προκατόχους της, η παρακολούθηση του Ν. Μαζιώτη διακόπηκε ξαφνικά πριν από περίπου δύο χρόνια και τα ίχνη του χάθηκαν!

Εθεωρείτο άφαντος και μη προσεγγίσιμος από τις αρχές, που απλώς γνώριζαν ότι επισκέπτεται συχνά τα Κύθηρα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το σπίτι της οδού Ανθέων στα Καλύβια, παρ΄ ότι είχε ενοικαιστεί πριν από δυόμισι χρόνια μέσω αγγελίας από μια γυναίκα που πιθανότατα ήταν η σύζυγος του Μαζιώτη, παρέμενε ως πριν από 15 ημέρες άγνωστο στην ΕΛ.ΑΣ.

Προφανώς αγνοούσαν την κατοικία του Μαζιώτη στην Αθήνα.

Σιωπηρή συμφωνία
Οπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, όποιος έλαβε την απόφαση αυτή (η απόφαση ελήφθη όταν την ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε ο κ. Πρ.Παυλόπουλος ) προφανώς επεδίωκε μια σιωπηρή συμφωνία μαζί του θεωρώντας πως καθοδηγεί τις ομάδες που προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια και τους βανδαλισμούς τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα.

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τόνιζαν χθες ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορούσε να ληφθεί ερήμην του υπουργού καθώς ήταν σαφές ότι έμενε εκτός παρακολούθησης ένα πρόσωπο που είχε δείξει και στο δικαστήριο πως θα συνεχίσει τη δράση του.

Τόσο ο κ. Παυλόπουλος όσο και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντής διαβεβαιώνουν ότι δεν έδωσαν καμία εντολή να διακοπεί η παρακολούθηση του Μαζιώτη. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση επιμένει ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί και ότι «έπεσαν τυχαία πάνω του» όταν ανακάλυψαν ότι μένει σε ένα σπίτι στα Καλύβια το οποίο αναφερόταν σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης!

Η βόμβα στην Πατησίων
Οπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» φέρονται υπεύθυνα για την τοποθέτηση της βόμβας στα Πατήσια που διαμέλησε τον νεαρό Αφγανό. Ενώ αρχικώς εκτιμήθηκε ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», διαπιστώθηκε πως την τοποθέτησαν ο Σταθόπουλος και ένα ακόμη πρόσωπο που ή είναι ο Κουρτέσης ή ένας συνεργός τους που έχει ήδη εντοπιστεί.

Οπως προκύπτει από την υποκλοπή των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, ο Σταθόπουλος φέρεται να δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τηλεφωνική καρτοσυσκευή του ΟΤΕ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων 297 και Ιακωβάτων 25 λεπτά προτού εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Αφγανού.

Από τη συνομιλία τους επιβεβαιώνεται ότι και οι δύο είχαν οπτική επαφή με τον κάδο σκουπιδιών όπου την είχαν τοποθετήσει.

Ταυτόχρονα από την κατάθεση που έδωσε η μητέρα του Αφγανού προκύπτει ότι είχαν ερευνήσει τον ίδιο κάδο μία ώρα νωρίτερα. Συνεπώς η βόμβα τοποθετήθηκε από τους ίδιους και στη συνέχεια περίμεναν 200 μέτρα μακριά για να διαπιστώσουν αν θα εκραγεί κανονικά. Μόλις είδαν το νεαρό παιδί να διαμελίζεται ακολούθησε νέος γύρος τηλεφωνημάτων που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=298430&dt=14/04/2010#ixzz0l5u0CkST

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: